2013. május 10., péntek

Sárgabarackos-diós keksz

A következő receptet a Nagymama finom süteményei Special 1. számában találtam. Némi változtatással ez sült ki belőle.



A különbség csak annyi, hogy az eredeti receptben mandula szerepel, illetve eltérő a sütik formája.

Hozzávalók:

300 g finomliszt
180 g vaj
150 g cukor
50 g darát dió
1 tojás
sárgabarack lekvár
porcukor



Elkészítés:

- A vajat a liszttel és dióval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falától és sima nem lesz a felülete. 


- A recept szerint egy órát pihentetni kellene a tésztát.
- Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formával kiszaggatjuk a kekszeket. Párban készítsük a sütemények alját és a "szemes" tetejét.
- Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire tesszük őket.



- A maradék tésztát újra összegyúrjuk és további kekszeket szaggatunk belőle, én kisebb korongokat készítettem, amiket a végén ugyanúgy lekvárral összeragasztok.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük őket. 



-  A kisült kekszeket miután kihűltek sárgabarack lekvárral összeragasztjuk, a "szemes" és "nem szemes" feleket.
- Díszítésnek meghintjük porcukorral.
- Bedobozolva a tészta kissé megpuhul és sokáig eláll.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése