2013. január 30., szerda

Győri Édes muffin


Hozzávalók:

250 gr liszt
1 tojás
150 gr cukor + 3 ek
1 csomag sütőpor
1,5 kanál kakaópor
1 dl olaj
1,5 dl tej
3 csomag kakaós győri édes

Elkészítés:

- A tojást a cukorral habosra keverjük.
- A folyékony és a száraz hozzávalókat  felváltva adagoljuk hozzá.
- A kekszet durvára törjük (1-2 centiméteres darabokra) majd egy fakanál segítségével a masszába forgatjuk.


































- Ezután a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- Majd a muffinsütőt sütőpapírral béleljük ki. Kb. 12x12 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
- Ezekbe töltjük a masszát, a formák háromnegyedéig.
- Tetejükre fél evőkanál kristálycukrot szórunk.
- Forró sütőbe toljuk, ahol 6-7 percig 180 fokon sütjük, ezalatt a cukor miatt kéreg keletkezik a sütiken, utána 165 fokon további kb. 15- 20 percig  sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése