2013. január 8., kedd

Mi van a hűtődben?

Semmi. Vizsgaidőszak van. Viszont az éhség nagy úr.... Nem tudom, ti, hogy vagytok ezzel, de velem ilyenkor elég sűrűn előfordul a következő eset: 
Mivel tanulni kellene ezért semmire sincs időm. Elvileg. Persze tanulás helyett bármit ezerszer szívesebben csinálnék, de hát nem lehet, mivel tanulni kell. A kötelező jellegű dolgoknál azzal nyugtatom magam, hogy oké most nem takarítok, mert tanulok, közben meg minden máson jár az eszem. Ilyenkor a főzés is háttérbe szorul, mondván, hogy túl sok idő elmegy vele, viszont a pizza rendelés egy idő után már unalmassá válik... Szóval a mai csatát nálam mégiscsak a főzés nyerte.

Lássuk miből élünk. Ilyenkor sok választás nincs. Abból főzök, ami van, ugyanis természetesen boltba sincs ideje lemenni az embernek... 


Fél kiló kenyér, ami van vagy háromnapos.
Egy fél csirkemell a mélyhűtőből előhalászva.
Plusz egy kis adag házi gombakrém szintén fagyasztva.(egyszerű gombapörkölt csiperkéből, liszttel sűrítve)

Néhány perc gondolkodás után kész is a mai menü: Gombakrémes pirítós natúr csirkemellel

Mivel a csirke 10 perc alatt megsül, a többi hozzávaló pedig ezalatt elkészíthető, előkészületekkel együtt 15-20 perc alatt ízletes vacsit varázsolhatunk az asztalra.



Elkészítés (Recept itt):
  • a húst kis szeletekre vágom, sóval, borssal és zöld-fűszerekkel ízesítem, majd kevés olajon serpenyőben megsütöm,
  • ezalatt megpirítok két szelet kenyeret,
  • majd az utolsó pillanatban mikróban felmelegítem a gombakrémet,
  • amit a pirítósra kenek,
  • a frissen sült csirkemell darabokat erre halmozom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése