2013. január 14., hétfő

Kincsvadászat

Alapvetően semmi bajom a turikkal, csak valahogy mindig lemaradok a kihagyhatatlan ajánlatokról... Vannak ismerőseim akik onnan öltözködnek, mert simán találni kitűnő állapotú szép cuccokat. Ők már messziről meglátják a sorban, hogy mi az amit meg kell nézni és persze, hogy még a méret is stimmel... Na, nekem ez nem megy. Akárhányszor betévedek egy ilyen helyre, csalódva távozom, hogy már megint nem találtam semmit, vagy túl nagy minden, közben meg mások teli kosarakkal állnak s pénztár előtt.

Nemrég nyílt a Harminckettesek terén egy új Party 22 nevezetű bolt, amivel már a Jászain is találkozhattunk. A bolt nem használt ruha kereskedés, hanem márkás cuccok outlete, bár a hangulat itt is inkább a turikra emlékeztet. Az emberek egymás kezéből tépik ki a ruhákat és fél órát kell várni a próbafülkére. Ezeket leszámítva rengetek fajta cuccot találhatunk, a férfi részleg persze itt is a háttérbe szorul. Vannak hibás és teljesen ép holmik is, a kabáttól kezdve a körömcipőig. A lényeg, hogy a boltokban megmaradt vagy hiba miatt nem eladható ruhákat a cég felvásárolja és az eredeti ár töredékéért kínálja. Minden nap cserélődik az árukészlet szóval délelőtt érdemes benézni.
Legutóbbi próbálkozásom alkalmával, mondván hátha mégis lesz valami nekem való, három dolgot is sikerült megvenni mindösszesen 6500 Ft-ért.

1. Sitch & Soul sárgásbarna vászonnaci kicsit lógós fenékkel, cuki virágos derékkal és matrózmintás zsebbéléssel. kb. 8-9 ezer Ft értékben 1980 Ft-ért
Ráadásul a világ egyik leghíresebb cipzárával, ami a YKK, hosszan Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, vagyik Yoshida Művek Kft. Az 1945 óta működő gyárnak mára már több mint száz leányvállalata van a világon.


2. Zara Man Knitwear kékesszürke vékony V nyakú kötött férfipulcsi, könyökén barna passzéval. kb. 7-8 ezer Ft értékben 2490 Ft-ért.

3. Lefties mogyoróbarna hosszú kardigán V kivágással kb. 5-6 ezer Ft értékben 1980 Ft-ért.
Ennek az egyenek volt egy kis hibája, méghozzá a címke mögött fél centis szakadás, amit pár öltéssel bevarrtam, így épp csak, hogy észrevehető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése